maanantai 7. maaliskuuta 2016

Viimeisen viikon fiilistelyjä



Viikon päästä ollaankin sitten jo tien päällä ja fiilikset ovat aika korkealla! Vaikka miulla onkin jo yksi vaihto-opiskelujakso takana ja olen sitä kautta kokenut tällaisen vaihtohuuman kertaalleen, olo on hassusti samanlainen kuin kolme vuotta sitten Saksaan lähtiessä: innostunut ja jännittynyt.

Tälle viimeiselle viikolle Suomessa ei mulla ole mitään kummempaa aktiviteettia taikka ohjelmaa kuin pakkaamista ja siivoamista, ja tohdin jopa ilmoittautua yhteen tenttiin tässä vaihtofiilistelyjen lomassa. Viime aikoina on pitänyt tietysti petrata paljon tuota japania, erityisesti puhuminen on mulla aivan ruosteessa kun en ole pitkään aikaan kieltä silleen intensiivisesti käyttänyt. Poikaystävänikin kanssa puhutaan paljon sellaista englanti-japani-suomi-sekoitusta :D 24. ja 25. päivä on Doshishassa kirjalliset ja suulliset tasokokeet ja erityisesti tuo suullinen koe vähän hirvittää. Sitä varten olen taas kaivanut kaikki japanin kielen oppimateriaalini esiin ja yrittänyt niiden avulla petrata sanastoa ja suullista kielitaitoa siinä toivossa, että japanin puhuminen taas luonnistuisi sen verran että saisin edes itseni esiteltyä enemmän tai vähemmän sujuvasti. 

Vielä olisi muutama pikku homma hoidettavana tämän viikon aikana. Kaikki suurimmat valmistelut, kuten viisumi (jonka vuoksi piti raahautua Helsinkiin Japanin suurlähetystöön), vakuutukset ja rokotukset, ovat jo onneksi viivattu yli meitsin to do- listasta ja enää ei tarvitse kuin vaan käydä ostamassa pari pikkuasiaa kuten särkylääkkeet ja semmoiset. Alkuviikon olen vielä kämpillä Joensuussa ja hoidan loputkin asiat kuntoon ja perjantaina suuntaan viikonlopuksi kotikonnuille perheen luokse, kun sitten maanantaiaamupäivästä suunnataan joukolla Joensuun lentoasemalle, josta pääsee kätevästi ja nopeasti lentäen Helsinki-Vantaalle. Mulla onkin ihan kunnon saattajajoukko matkalle, kun vanhempani päättivät lähteä miun kanssa samaa matkaa ja reissailla viikon Japanissa ja mukaan lähtee myös kaksi perhetuttuamme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti