sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Countdown: 1 päivä



Lähtöpäivä on huomenna, mutta tänään ei kyllä ole yhtään sellaiset fiilikset että huomenna pitäisi lähteä jonnekin Japaniin, vaikka koko viikon on ollut vaikea pysyä innostuksesta paikoillaan.
Viikonloppuna olen vain chillaillut kotona ja nauttinut suomalaisesta kotiruuasta, kuten makaronilaatikosta ja lohikeitosta, sillä sitä varmasti jossain vaiheessa tulee ikävä. Mitään ylimääräisiä pakkailujuttuja ei enää tarvitsekaan tehdä, sillä viikon aikana kerkesin tarkastaa matkalaukkuni pariin kymmeneen otteeseen, jottei mukaan tule liikaa mitään ylimääräistä. Ensi viikolle on Kiotoon ilmeisesti luvassa jo lähemmäs +15 astetta, joten en viitsinyt edes ottaa mitään paksua vaatetta. Ja kesähän siellä on tappavan kuuma.

Lento Joensuun lentoasemalta Helsinki-Vantaalle lähtee klo 12.10 ja jatkolento Kansain lentokentälle 17.25. Perille päästään tiistaiaamuna, jolloin saa toivon mukaan majapaikassa levätä mahdolliset jet lagit pois. Omaan asuntolaani pääsen keskiviikkona. Doshisha järjestää vaihtareille pick up-palvelua, eli vapaaehtoiset yliopiston opiskelijat opastavat vaihtarit asunnoilleen, jos vaihtarit sitä haluavat. Siitä piti ilmoittaa maaliskuun alkuun mennessä Doshishan kv-toimistoon, ja lisäksi heille piti ilmoittaa tarkka saapumisajankohta, jotta he osaavat ajoittaa lähettää hakijan vastaan. Yleensä pick up-palvelua tarjotaan vain Kyoto Station-rautatieasemalta ja tänä vuonna vain 16. ja 17. päivä. Koska itse saavun jo päivää aiemmin ja yövyn ensimmäisen yön vanhempieni kanssa heidän varaamassaan hotellissa, joka sijaitsee Doshishan lähellä, minut opastettiin tulemaan keskiviikkona kampukselle, josta minut tullaan hakemaan ja opastamaan asunnolleni. Asuntoni sijaitseekin vain 10min kävelymatkan päässä yliopistolta, plussaa siitä että koulumatka on lyhyt. 

Koska vanhempani viipyvät Japanissa noin viikon verran, aion varmasti viettää paljon aikaa heidän kanssaan. Orientaatiot ynnä muut alkavat vasta seuraavan viikon lopulla, joten ehtii hyvin tutustua kaupunkiin. Ohjelmaa jo ensimmäiselle viikolle onkin jo reippaasti luvassa ja loppuviikosta pääsen tapaamaan poikaystäväni perhettä, mistä aiheutuu todella suuret paineet kun japanin taitoni eivät vielä tässä vaiheessa ole siinä kunnossa että saisin mitään kummoisia keskusteluja käytyä siitä huolimatta, että aineopinnot ovat noin 10op vaille suoritettu.  

Anyway, kun seuraavan kerran tänne jotain päivitän, olenkin jo Japanin kamaralla. Seuraavat päivät tulevatkin olemaan aika touhun täyteisiä, mutta palaan asiaan viimeistään silloin kun pääsen asunnolleni ja kerron ensimmäisten päivien kuulumiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti