torstai 21. kesäkuuta 2018

Ai pitäiskö muka olla lähdössä jonnekin?


Jep jep, otsikko kertoo tän hetkiset fiilikset. Ei o yhtään semmonen tunne, että olen kolmen viikon (!!!!) päästä Japanin maaperällä, vaikka viimeiset puoli vuotta oon laskenut päiviä ja tuskaisesti odotellut sitä hetkeä jolloin viimein pääsisi lähtemään. Vähän samanlaiset fiilikset oli kaksi vuotta sitten vaihtoon lähtiessä, ja todellisuus siitä, että on lähdössä ulkomaille pidemmäksi aikaa heräsi vasta lentokentällä saatuani boarding passin kouraan :D  
Ehkä tällä kertaa käy samoin.

Suurin piirtein kaikki jutut mitä tässä ennen muuttoa täytyy hoitaa, on saatu hoidettua. Muuttoilmoitukset ja muut vastaavat ilmoitukset virallisille tahoille, kuten maistraattiin, Kelaan ymsyms. on vielä tekemättä, mutta ne hoituu tosi nopeasti. Ensi viikolla olisi tarkoitus käydä hakemassa viisumi Japanin suurlähetystöstä ja sitten varmaan pitäisikin pikkuhiljaa aloittaa sitä pakkausrumbaa.

Lähtö olisi todennäköisesti heinäkuun 8.päivä. Alun perin sain JESPiltä s-postia, että Japanissa pitäisi olla jo 1. heinäkuuta mennessä, mutta tiedustelin, voisinko saapua viikkoa myöhemmin perhesyiden vuoksi. Veljeni häät sattuvat niin ikään heinäkuun alkuun enkä mielelläni haluaisi jäädä niistä paitsi. 

Sain siis tiedon saapumisajankohdasta vasta pari viikkoa sitten ja viisumia varten vaaditun Certificate of Eligibility-paperin postissa viime viikolla, että nää viimeset hommat joutuu tekemään hyvin lyhyellä varoitusajalla. Mulla ei ole myöskään vielä mitään tietoa mun asuntolasta tai ylipäätään siitä, missä päin Tokiota asun. Tämänkin saan tietoon vasta sitten kun viisumi on leimattu passiin. Lentolippujakaan en ole edes vielä pystynyt hankkimaan, koska en ole saanut varmaa vastausta siihen, minä päivänä miun oikein pitää paikan päällä olla.
Muuten on JESPin kautta asiat sujunut todella hyvin tähän mennessä, mutta esimerkiksi viisumi- ja asuntolajutuista voisi infota pikkuisen aikaisemmin, ettei jäisi viimeisille viikoille. Kaikilla kun ei ole suurlähetystöä ihan naapurissa eikä Euroopasta välttämättä saa näin lyhyellä varoitusajalla lentoja tarpeeksi kohtuulliseen hintaan. Että vähän kyrsii tää asioiden viime tippaan jättäminen. Lisäksi jos miun oikeasti pitäis muka olla 1.päivä mennessä Japanissa, mun pitäis lähtee jo ensi viikolla!! Älkää unta nähkö, semmoseen en pysty. 
 
Miten vietän viimeiset viikot Suomessa? Löhöän sohvalla ja katson futista. Moikkaan ja hyvästelen ystävät, kaverit, perhetutut ja sukulaiset. Vietän aikaa kotona vanhempien luona. Teen vielä pieniä ostoksia ja ostan kaikkea hyödyllistä, kuten uudet tennarit. Eipä tänä aikana ehdi paljoa muuta tekemäänkään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti