lauantai 17. elokuuta 2019

Työkuulumisia

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, teen tällä hetkellä töitä opettajana kansainvälisessä koulussa/päiväkodissa. Työhöni kuuluu pääasiassa opettamista, opetuksen suunnittelua ja koulun toiminnan ylläpitämistä, mutta teen satunnaisesti myös käännös- ja tulkkaustyötä. Keväällä olin työnantajani mukana tämän bisnestapaamisessa ja pääsin hänen siivellään aterioimaan ökyravintolassa aivan Tokion päärautatieaseman kupeessa. 








Koulumme Discovery Kids International School on yksityinen, kaksikielinen koulu eli tuemme sekä lasten äidinkielen että myös englannin kielen kehitystä. Avasimme koulun vasta keväällä, joten oppilasmäärä ei ole vielä päätä huimaava. Mutta heinä-elokuun aikana pitämämme Summer school on osoittautunut niin suureksi menestykseksi, että syyskuusta lähtien odotamme oppilasmäärän kasvavan parilla lapsella. Huoltajilta on tullut pelkkää kiittävää ja positiivista palautetta ja monet meillä muutaman päivän summer schoolin aikana käyneet lapset ovat kuulemma ilmoittaneet haluavansa vaihtaa päiväkotia ja tulevansa meille (:

Rakastan tätä työtä! Lapset ovat aivan ihania, jokainen päivä on erilainen ja vaikka olemme olleet toiminnassa vasta vähän aikaa, on jo nyt ollut ilo huomata lasten kehittyvän. Moni vanhempi on kertonut, että heidän lapsensa esimerkiksi tunnistaa värejä englanniksi ja ovat käyttäneet meillä oppimiansa sanoja, kuten "thank you" tai laulaa aakkoslaulua myös kotona. Yksi 2-vuotias tyttö kuulemma jopa leikkii 5-vuotiaan veljensä kanssa koululeikkiä, jossa he siis matkivat minua ja australialaista kollegaani. Viime viikolla menin työpäivän lopulla tekemään muutamia ostoksia seuraavan päivän oppitunteja varten, kun erään oppilaamme äiti käveli vastaan ja jäimme vähäksi aikaa rupattelemaan. Tämä kertoi, että lapsi oli edellisenä iltana nähnyt tv:ssä vaalean ulkomaalaisen opettajan ja sanonut äidilleen tyyliin "ihan kuin Heini-sensei!". Tämmöiset hauskat tarinat saa aina hyvälle tuulelle.

Meillä oli kerran Camping-viikko ja sisustus teeman mukainen

Lasten tekemää taidetta "Under the sea"-teemalla

Kesäkuun alussa tehtiin ensimmäinen koulun retki, joka suuntautui Keio Railway Landiin
Minijuna, jolla ajeltiin ympyrää

Keio Railway Landista

Yhtenä päivänä pidettiin Very Hungry Caterpillar-teemapäivä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti