torstai 19. toukokuuta 2016

Universal Studios Japan



Taas yksi elämyksellinen ja ikimuistoinen elämys viime viikonloppuna, sillä kävin ensimmäistä kertaa Universal Studios Japan- elokuvateemapuistossa Osakassa. Kyseisessä teemapuistossa useisiin elokuviin ja tv-sarjoihin perustuvia esityksiä, vuoristorata-ajeluita ynnä muuta. USJ tarjoaa kävijöilleen elämyksiä mm. Harry Potterin, Jurassic Parkin, Spider Manin, Tappajahain ja monien muiden tunnettujen leffojen maailmoissa. Lisäksi Universal Studiosiin rakennetaan ja suunnitellaan koko ajan lisää kohteita. Heinäkuussa avataan Death Note- manga- ja animesarjaan perustuva nähtävyys ja tällä hetkellä suunnitteilla on kuulemma Nintendo-aiheinen kohde, joka avataan muutaman vuoden päästä. 





Koska kesän aikana tulee varmasti käytyä USJ:ssa useammin eikä yhden päivän aikana kerkeä näkemään ihan kaikkea, ostin vuosilipun. Lauantaina siellä käydessämme porukkaa ei onneksi ollut kamalan paljoa huolimatta siitä että oli viikonloppu, eikä meidän tarvinnut odotella kuin tunnin verran niihin suosituimpiinkin kohteisiin. Hellettä pukkasi, joten turhan pitkä jonottaminen paahtavan auringon alla käy ennen pitkää tukalaksi. 

Parhaimmat kokemukset tulivat monista 3D- vuoristorata-ajeluista. Erityisesti Harry Potterista tutussa Tylypahkassa oleva ajelu oli ihan uskomaton. Kyseessä oli sellainen 3D-simulaatio, jossa tavallaan hyppäät luudan selkään ja lentelet ympäri Harry Potterin maailmaa, kohtaat niin lohikäärmeitä kuin Ankeuttajia ja päädyt mukaan myös Huispaukseen. Myös vastaavanlainen Hämähäkkimies-ajelu oli ihan huippu, joka oli idealtaan ja toteutukseltaan hyvin samanlainen kuin edellä mainittu Harry Potter. Spider Man- simulaatioajelussa taas olet reportteri, joka etsii skuupin aineksia jahtaamalla Spider Man- sarjakuvista ja elokuvista tuttuja konnia, mutta kaikki ei menekään ihan niin kuin Strömsössä ja joudut hankaluuksiin monien Hämiksen vihollisten kanssa. Nää simulaatiot olivat kyllä tosi aidontuntuisia ja molempien ajeluiden jälkeen oli ihan ällikällä lyöty- fiilis :D 

 

USJ:ssa on tarjolla myös lukuisia lyhyitä ns. 4D- teatteriesityksiä ja näytöksiä. Yksi tällaisista oli ”Shingeki no Kyojin” (eng. Attack on Titan) – manga- ja animesarjaan perustuva ”Shingeki no Kyojin; The Real” – näytös. AoT:a koskaan lukeneille tai katsojille pieni infopläjäys tähän väliin: Sarjassa ihmisiä syövät jättimäiset titaanit ovat ajaneet ihmiset kaupunkeihin suurten muurien suojiin, jossa he elävät jokapäiväisessä titaanien pelossa. Pääosassa on kolme teiniä, jotka liittyvät armeijaan suojellakseen ihmisiä ja muureja titaanien hyökkäyksiltä. USJ:n AoT- näytös on ilmeisesti todella suosittu, sillä oikeastaan jouduimme jonottamaan sinne pääsyä kaikista pisimpään. Toisaalta, koska kyseessä on ”leffanäytös”, sisään mahtuu kerralla vain tietty määrä ihmisiä, ja yksi esitys kestää kokonaisuudessaan parisen kymmentä minuuttia. Kun pääsimme sisään, saimme 3D-lasit ja odotimme itse teatteriin pääsyä aulassa. Ennen teatteriin pääsyä, katsoimme isolta tv-ruudulta pätkiä animesta (käytännössä koko ensimmäinen kausi oli koostettu about 5 minuuttiin), jotta katsojat varmasti pääsevät perille siitä, mistä sarjassa on kysymys. Kun katsojille selitettiin mikä on homman nimi, leffateatterin ovet avautuivat ja meidät opastettiin eeppisen musiikin saattelemana sisään istumaan, laittamaan 3D-kakkulat päähän, ja sitten menoksi. Tämän 4D-näytöksen ideana oli, että katsoja astuu sarjan päähenkilö Eren Jägerin saappaisiin ja taistelee titaaneja vastaan. Animointikin oli tehty katsojan perspektiivissä. 



Lisäksi kävimme Jurassic Park-ajelulla katselemassa mekaanisia dinosauruksia, Waterworld- elokuvaan perustuvassa esityksessä sekä Terminator 2- showssa. 












Koko päivä siellä vierähti ja vaikka vietimme siellä aikaa lähestulkoon 12 tuntia, jäi koettavaa ja nähtävää vielä seuraavalle kerralle.

1 kommentti:

  1. Hei,

    täällä Suomessa ootellaan uusia blogitekstejä, valokuvia ja päivityksiä.

    VastaaPoista