torstai 7. huhtikuuta 2016

Kahjot ninjat



Vierailin Kyoto Tōei Studio Park- teemapuistossa, joka tunnetaan myös nimellä ”eigamura”( 映画村) eli elokuvakylä. Teemapuisto on merkittävä historiallisten, menneisiin aikakausiin sijoittuvien elokuvien (Jidaigeki ,時代劇) ja tv-sarjojen kuvauspaikka ja hyvällä tuurilla siellä käydessä voi päästä seuraamaan kuvauksia. Teemapuiston rakennukset on tehty Edo-kauden tyyliin ja kaduilla kävellessään voi tuntea matkustaneensa ajassa taaksepäin ja aistia sen ajan henkeä. Eigamurassa on tarjolla monenlaista aktiviteettia, kuten ninjaleikkejä ja erilaisia ninja- ja samuraiesityksiä. Monet puiston tarjoamista aktiviteeteista ovat suunnattu lähinnä lapsille, mutta allekirjoittanut vähän lapsenmielisenä nautti päivästä suunnattomasti. Teemapuisto ei ole mitenkään erityisen suuri, mutta nähtävää kyllä riitti ihan tarpeeksi. Meidän vierailumme aikana siellä ei ollut mitenkään iso ryysis tai väenpaljous, joten kohteisiin ei tarvinnut kovin pitkään jonottaakaan. Pääsymaksu oli tosin aika suolainen: 2 200 jeniä (n.20€) yhdeltä hengeltä ja joihinkin tiettyihin kohteisiin piti maksaa vielä erikseen. 


 


Eigamura sijaitsee Kioton länsiosassa lähellä Arashiyaman bambumetsää ja sinne pääsee junalla päärautatieasemalta Sagano linjaa pitkin noin parissa kymmenessä minuutissa. Perille saavuttuamme kävimme ensin seuraamassa esitystä elokuvan teosta ja kuinka simppelit erikoistehosteet saadaan aikaiseksi. Esityksen aikana pääsimme näkemään myös todella upeita stuntteja ja muutama tosi cool taistelukohtaus. Näyttelijät olivat todella taitavia! 



Ehdottomasti parhaat kokemukset tulivat ”ninja mystery house”- talosta, jossa ideana oli selvittää tiensä huoneesta toiseen ja talosta ulos. Joka huoneessa oli salainen sisäänkäynti, esim. kääntyvä seinä tai salainen oviluukku, joka oli löydettävä, jotta pääsi etenemään. Lisäksi vastaan saattoi tulla pieniä ansoja kuten kaltevia lattioita, joissa tasapaino oli todellakin koetuksella. Pienen seikkailumme jälkeen ja löydettyämme tiemme ulos kokeilimme shuriken-harjoittelua heittotähdillä. Oli muuten tosi hankalaa saada shuriken heitettyä tarpeeksi korkealle, jotta se lentäisi maalitaulua päin. Mulla lähti usein turhan alaviistoon ja vasta viimeisten heittojen kohdalla alkoi luistamaan paremmin. Shunilla taas heitot onnistuivat lähes yhtä hyvin kuin oikeaoppisella ninjalla ja hän sai suurimman osan shurikeneistaan lentämään kohti maalitaulua. No ehkä pienellä harjoittelulla mustakin tulee vielä kunnon ninja ja saan heittotähdet osumaan kohteeseensa. 



Lounastimme yhdessä teemapuiston ravintolassa, minkä jälkeen kiertelimme matkamuistomyymälöissä katselemassa tavaravalikoimaa. Myynnissä oli, yllätys yllätys, paljon ninja- samuraiaiheisia tuotteita, kuten esimerkiksi leikkishurikeneja ja ninja- ja samuraiteemaisten mangasarjojen oheistuotteita (Gintamaa <3). Myöhemmin menimme seuraamaan tosi siistiä ninjaesitystä josta ei toimintaa puuttunut. Tuli taas nähtyä hienoja stuntteja, hyppyjä ja taisteluita. Lisäksi seurasimme myös samuraimiekkailuesitystä, minkä jälkeen halukkailla oli mahdollisuus kokeilla samuraimiekkaa ja leikkimielistä kaksintaistelua.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti